Verjaardags gedicht

 

verjaardag gedichtGedichten bij een verjaardag zijn altijd een leuk idee. Of het nu gaat om een grappig gedicht bij een kado of een heel persoonlijk gedichtje, de moeite alleen al die je neemt om erover na te wordt meestal al gewaardeerd.

Om een idee te geven wat voor soort gedichten je kunt toepassen hebben we een aantal categorien gemaakt met een aantal voorbeeld gedichten. Je kan hier inspiratie op doen en zelf je eigen gedicht maken, of gewoon een leuk gedicht zelf gebruiken.

We hopen je in ieder geval een beetje op weg te helpen met een gedicht voor een jarige. En daar waar gedichten wat te veel tekst kan geven, bijvoorbeeld op een kaartje, zijn er ook nog verjaardag teksten te vinden waarop minder rijm, en meer one-liners te vinden zijn.

 

Soorten verjaardag gedichten

Er zijn een aantal categorien die we hebben bedacht om onderscheid te maken tussen de soorten gedichten. Zo kun je snel zien bekijken welk type gedicht je zoekt voor die ene jarige.

 

 

Leeftijd gedichten

 

Romantische gedichten

 

Grappige gedichten

 

Persoonlijke gedichten

 

Filosofische gedichten

 

 

 

We hopen binnenkort meer (ingezonden) voorbeeldgedichten te publiceren. Voor nu in ieder geval veel plezier met het bedenken van een passend verjaardag gedicht voor de jarige.